keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

Kuulumisia

Heippa vaan! Mä oon viime aikoina ollut niin väsynyt, etten oo jaksanut kirjoittaa. Mutta täällä sitä edelleen ollaan! Rv 5+4 meneillään, sormet ja varpaat ristissä että pysyy mukana!

Ekan positiivisen testin tein silloin 6. pv, ja menkkojen olisi pitänyt alkaa 7. pv. Testien tekemisen lopetin tänä maanantaina, mutta useampi testi tuli kyllä tehtyä. Viivat ei näyttäny juurikaan tummuvan, ja olin siitä jo vähän huolissani. Hidas hcg:n nousu kuitenkin voi viitata raskausongelmiin, mm. keskenmenoon ja sikiön häiriöihin (ainakin näin muistelisin). Yhtenä päivänä päätin sitten illasta tehdä testin, ja siinä oli vähän vahvempi viiva! Se kyllä ehdottomasti helpotti omaa huolta.

Eräässä WhatsApp-ryhmässä parikin ihmistä yritti vielä toissa päivänä ehdottaa että kannattaa vielä jatkaa testailua, että jos kyseessä olisikin kemiallinen kun on niin haaleat viivat. Yrittivät oikeuttaa tätä ehdotteluaan sillä, ettei tulisi sitten pettymystä. Hiljenivät kyllä, kun muistutin kuinka kauan aikaa oli jo kulunut ekan haamun tekemisestä. Totesin, että jos olisi kemiallinen, niin olisi varmasti jo alkanut vuotamaan. Ja kun ei ne haaleat (tai tummatkaan) viivat suoraan kerro, pysyykö tyyppi matkassa vai ei. Ja pettymys tulisi varmasti joka tapauksessa keskenmenosta yms, testaa tai ei.

Mutta nyt tää räntti on ohi tältä erää! Siis muihin asioihin :D 

Herkkuja tekee kovasti mieli, sekä suolaista että makeaa. Yritän kuitenkin rajoittaa niiden syöntiä, kun ylipainoa on jo valmiiksi reippaasti. Tästä ei hirveästi kannattaisi enää paino nousta nyt raskauden aikana... Tän ylipainon kanssa ihanteellista tietenkin olisi, jos mahdollisimman vähän tulisi niitä raskauskiloja, mutta oma henkilökohtainen tavoitteeni on max 20kg. Esikoisen aikana tuli sellainen 24kg, niin 20kg olisi jo muutama kilo vähemmän kuin esikoisesta :D 

Syömisiä pitäisi siis vähän tarkkailla, ettei vetelisi jatkuvasti kaikkea epäterveellistä. Siinäpä mulle haastetta, kun oon tämmöinen lohtusyöjä xD Sitten yritän myös jonkin verran lisätä liikunnan määrää. Mietin, että jatkaisin vaikkapa joogausta. Joko katsoisin YouTubesta Yoga with Adriene videoita, tai sitten yhdestä jooga-sovelluksesta tekisin. Ajattelin tänään tehdä ekan joogasession pitkästä aikaa. Jossakin vaiheessa yritän jaksaa myös alkaa käymään taas kävelyillä, yksin tai E:n kanssa.

Ekassa raskaudessa mä en loppujen lopuksi hirveästi jaksanut liikkua. Synnytys meni ihan hyvin, mutta mietin että jos olisi raskauden aikana liikkunut, niin olisiko synnytys sitten ehkä mennyt vielä paremmin. Nyt tässä toisessa raskaudessa olisi siinäkin mielessä hauska liikkua, että voi sitten aikanaan verrata synnytyksiä liikkumattoman ja liikkuvan raskauden välillä, jos joku nyt ymmärtää mitä tarkoitan :D

Viime lauantaina mulla oli pitkästä aikaa oma lapsivapaa päivä. Mies lähti heti aamusta lapsen kanssa taaperotreffeille, jonka jälkeen kiertelivät vielä kaupungilla useamman tunnin. Itsehän sitten nukuin jonnekki yhteen asti :D Suihkun jälkeen lähdin käymään kaupoilla. Pahoinvointi ja nälkäepätoivo meinasivat iskeä kesken kiertelyn, mutta Espresso Housessa syödyn pekaanikinuskibrownien jälkeen olo oli jo paljon parempi, ja menin takaisin H&M:lle. Sieltä mukaan tarttui ihana t-paitamekko ja vaaleat shortsit sinne alle.

Tänään kävin E:n kanssa kaupoilla, piti käydä ostamassa raskausvitamiineja. Sitten halusin myös ostaa jotkut hauskat sukat, ja pitkän metsästyksen jälkeen löysinkin hedelmäsukat Prismasta. Eivät ole ihan sellaiset kuin halusin, mutta olivat lähimpänä sitä mun mielikuvaa.

Maanantaina soitin ekan neuvola-ajan. Se on 10.8., ja menee kyllä vähän myöhäiseksi kun silloin olisi 9+4, mutta puhelimessa ollut terkkari totesi että ehtii kyllä. Muistaakseni mulla oli E:stäkin eka neuvola noilla viikoilla.

Mulla on leipiin kauhea himo nykyään. Tänäänkin ostin Prismasta paninin, kaksi täytettyä eväsleipää ja pussillisen sämpylöitä. Ne sämpylät oli tosi pehmeitä! Toivottavasti sitten myös maistuu hyvälle!

Ensi kertaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Todennäköinen keskenmeno

Tänään ollut koko päivän aika kovia kipuja alavatsalla ja alaselässä. Oon pitkälti lähinnä vaan maannut sängyllä tai sohvalla kipujen takia....