lauantai 16. heinäkuuta 2022

Rv 6+0

Tänään pyörähti rv 7 (6+0) käyntiin! Oireet on edelleen aikalailla samat kuin aiemminkin. Väsyttää, pahoinvointia, turvotusta, alavatsan painetta, ruokahimoja... Jossain vaiheessa tuli ihan vähän verta, mutta oli sen verran pientä vuotoa etten alkanut panikoimaan vielä. Varmasti kyllä mainitsen asiasta neuvolassa - jos siis muistan asian vielä muutaman viikon päästä.

Finnejä on aika paljon. En muista, että E:n kohdalla olisi näin alussa naama alkanut kukkimaan. Silloin alkoi kyllä vähän myöhemmin. Muutenkin hauskaa verrata näitä raskauksia. Pahoinvointi alkoi E:n kohdalla paljon myöhemmin ja oli myös paljon lievempää. En kylläkään muista tarkkoja viikkoja, milloin alkoi. En ole nytkään oksentanut (vielä), mutta vähän voimakkaampaa pahoinvointi silti on ollut. Väsymys taisi alkaa suunnilleen samaan aikaan kuin nyt tässä toisessa. Veristä vuotoa ei muistaakseni ollut edellisessä raskaudessa ollenkaan. Sen sijaan mulla paleli koko ajan, mitä ei oo nyt ollut hirveästi. Välillä on ollut vähän viileä olo, mutta ekassa se palelu oli ihan jostain toisesta universumista.


Mun kaksi suurinta himoa on nyt ollut leipä ja suklaa. Mieluiten täytetyt sämpylät. Esikoisesta mulla ei ollut juuri ollenkaan himoja. Suolaista teki enemmän mieli kuin makeaa, mutta harvoin oli pakko saada jotain. Nyt himoitsen leipää ihan päivittäin. Suklaan kohdalla taas oon tehnyt rajoituksen, että 1 levy viikossa.

Esikoisesta yksi mun inhokkini oli sitruuna, ja kyllä, sama on nyt tässäkin. Nyt kyllä pystyn juuri ja juuri ottamaan siemauksen esimerkiksi sitruunan makuisesta kivennäisvedestä :D Myös muut sitruksen makuiset kivennäisvedet maistuvat pahalta, mutta esimerkiksi greipin makuista pystyn just ja just juomaan (ja se menee alas paremmin kuin sitruuna).


Esikoisesta makasin sängyssä viikot 4-6 tietämättä raskaudesta (jonkinlainen aavistus kyllä oli). Olin juuri aloittanut uuden lääkkeen, niin ajattelin kaikkien oireiden, myös menkkojen poisjäämisen, johtuvan tästä lääkkeestä. Jokin kuitenkin sai mut tekemään testin läpällä isänpäivänä, ja vahva posihan sieltä tuli kun menkat oli 2,5 viikkoa myöhässä. Vitsailen aina, että kyseessä oli suunniteltu yllätys, koska yritettiin raskautta mutta ei todellakaan ajateltu, että olisi heti ekasta kierrosta tärpännyt - varsinkaan kun emme heilutelleet peittoa hirveän usein sinä kuukautena xD

Nyt onkin sitten hauskaa olla tietoinen raskaudesta ihan alusta lähtien, eikä vasta 2,5 viikon sisällä :D 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Todennäköinen keskenmeno

Tänään ollut koko päivän aika kovia kipuja alavatsalla ja alaselässä. Oon pitkälti lähinnä vaan maannut sängyllä tai sohvalla kipujen takia....